Hoe worden de isolatiewerkzaamheden aan de binnen- en buitenkant van de muur uitgevoerd?

isolation cuisine

Weten hoe je de muren van je huis goed moet isoleren is cruciaal voor huiseigenaren in het licht van de stijgende energiekosten. In dit artikel wordt u wegwijs gemaakt in de beschikbare materialen, technieken, voordelen en financiële steun, zodat u de isolatie van uw huis effectief kunt verbeteren.

Welke materialen en technieken moeten worden gebruikt voor de isolatie van binnen- en buitenmuren ?

Elk type isolatie heeft zijn voordelen en kan de energyprestaties van uw woning helpen verbeteren.

ONU. Isolatie van binnenuit

Als het gaat om thermische isolatiematerialen voor de binnenkant van muren, is minerale wol het meest gebruikte materiaal. Gemaakt van vulkanisch gesteente of andere natuurlijke materialen is het een duurzame en milieuvriendelijke oplossing die geschikt is voor centrale vloerverwarming. Ook andere materialen, zoals houtvezelplaten en geëxpandeerd schuim kunnen worden gebruikt.

Er zijn verschillende installatietechnieken voor binnenmuurisolatie :

  • De dunpleistertechniek: bij deze techniek wordt een dunne pleisterlaag op de muren aangebracht en een laag isolatie.
  • De bekledingstechniek : bij deze techniek worden isolatiepanelen op de muren bevestigd en vervolgens worden deze panelen bedekt met een bekleding van gipsplaten of hout.
  • Interne isolatie: bij deze techniek worden isolatieplaten rechtstreeks op de muren bevestigd en vervolgens met een afwerking bedekt.

Het is belangrijk om de meest geschikte installatietechniek voor uw huis te kiezen op basis van uw behoeften en budget. Het is aan te raden een vakman in te huren om de isolatie te laten plaatsen, zodat u zeker bent van de kwaliteit.

isolation mur intérieur 2

b. Isolatie van buitenaf

Voor buitenisolatie zijn de meest gebruikte materialen houtvezel, geëxpandeerd polystyreen en geëxtrudeerd polystyreen. Houtvezel bestaat uit houtspaanders die met natuurlijke polymeren aan elkaar worden gebonden tot een sterke en duurzame isolatie. De laatste twee staan bekend om hun uitstekende druksterkte en vervormingsweerstand, alsmede om hun hoge thermische isolatie.

Het aanbrengen van isolatie op uw buitenmuren kan met behulp van :

De bekledingstechniek: bij deze techniek worden isolatieplaten op de muren bevestigd en vervolgens worden deze platen bedekt met bekleding (buitenbekleding).

De gordijngeveltechniek: bij deze techniek wordt een muur gebouwd die losstaat van de bestaande muur en waarin isolatie wordt aangebracht. Deze muur bestaat uit in de fabriek geprefabriceerde panelen.

De dunne pleistertechniek: bij deze techniek wordt een dunne pleisterlaag op de muren aangebracht en een laag isolatie.

Wat zijn de voordelen van dit werk?

Een goede thermische isolatie van binnen- en buitenmuren kan het thermisch comfort van uw woning aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd energie besparen. Hoe beter de isolatie van de woonruimte, hoe meer energie deze verbruikt. Bovendien kunt u genieten van een betere luchtkwaliteit in huis, want goede isolatie betekent minder tocht en minder stof.

Welke financiële steun is voor dit werk beschikbaar?

isolation mur de pierre intérieur

Er zijn verschillende soorten subsidies beschikbaar om de energie-efficiëntie van woningen te verbeteren, waaronder subsidies voor energierenovatie. Deze kunnen verschillende vormen aannemen, variërend van belastingverlagingen tot leningen met 0% rente. Huiseigenaren die de milieu- en energie-efficiëntie van hun woning willen verbeteren, kunnen ook profiteren van subsidies, die gemiddeld 14% van de uitgevoerde werkzaamheden bedragen.

Hoe kies ik een gekwalificeerde vakman om de isolatie uit te voeren?

Werken met een gekwalificeerde vakman is een van de belangrijkste sleutels tot het verkrijgen van uitstekende resultaten van uw isolatiewerkzaamheden. Om een goede aannemer te vinden, moet u de tijd nemen om verschillende offertes en bedrijven te bestuderen en prijzen en consumentenbeoordelingen te vergelijken. De RGE-certificering is een van de elementen waarop moet worden gelet, een bedrijf met deze kwalificatie zet zich volledig in voor energiebesparing en milieubescherming.

Conclusie

Het isoleren van de binnen- en buitenmuren van uw huis, met de juiste materialen en technieken, is belangrijk om een ​​​​betere warmte-isolatie te garanderen. Goede muurisolatie est een uitstekende oplossing om de warmte in de winter binnen te houden en te voorkomen dat deze in de zomer door de ramen ontsnapt. Tot slot kunt u dankzij de beschikbare financiële steun profiteren van een aanzienlijke procentuele verlaging van uw energierekening. Het is dus belangrijk een gekwalificeerde vakman te kiezen om de werkzaamheden op een efficiënte en duurzame manier uit te voeren.