Bij wie kunt u terecht voor verdeelde muurisolatie

professionnel isolant mur

Thermische isolatie van muren is essentieel geworden voor particulieren in het licht van het Europese energiebeleid dat gericht is op vermindering van het energieverbruik. Gezien de verscheidenheid aan technieken en materialen die op de markt beschikbaar zijn, lijkt het inschakelen van een vakman de beste oplossing voor de verdeelde isolatie van uw muren.

Wie kan uw muren isoleren?

Gedistribueerde isolatie van een binnen- of buitenmuur kan worden uitgevoerd door verschillende soorten professionals, zoals isolatiebedrijven, ambachtslieden of aannemers. Het is raadzaam een beroep te doen op ervaren en gekwalificeerde vakmensen om ervoor te zorgen dat uw muurisolatie veilig en doeltreffend wordt uitgevoerd. U kunt offertes aanvragen bij verschillende bedrijven en vaklui om prijzen en diensten te vergelijken.

Vergeet niet te controleren of de professionals die u inhuurt een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben en een garantie van tien jaar, die eventuele schade dekt die tijdens de werkzaamheden wordt veroorzaakt.

Welke technieken en materialen moeten worden gebruikt?

Professionals gebruiken verschillende materialen voor warmte-isolatie. De meest gebruikte zijn steenwol, glaswol, geëxpandeerd polystyreen en diverse natuurlijke of synthetische vezels. Voor de meest uitgebreide voordelen moeten dunne isolatiematerialen (glaswol of geëxpandeerd polystyreen) worden gebruikt voor de isolatie van binnenmuren. Deze producten zijn relatief betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Voor een uitstekend isolerend vermogen en een optimaal behoud van de prestaties moeten echter dikke isolatiematerialen (steenwol, houtvezel) worden gebruikt, vooral voor de isolatie van buitenmuren.

Het gebruik van een luchtlaag tussen het binnenpaneel en de isolatielaag wordt aanbevolen om de beste prestaties te verkrijgen, zowel in een nieuw huis als in een bestaand gebouw.

Hoe kiest u het juiste type gevelbekleding?

De keuze van het isolatiemateriaal en de installatie ervan hangt af van de situatie en deprofessionnel isolation de mur doelstellingen van de gebruiker.

Er zijn verschillende soorten muurisolatiewerkzaamheden: binnenisolatie, bij renovatie. Er is ook buitenmuurisolatie, voor nieuw gebruik of om een oud gebouw te verbeteren. In beide gevallen is een professionele diagnose van de muurstructuur nodig om te bepalen welk materiaal het best kan worden ingezet.

Het juiste isolatiemateriaal is essentieel voor goede thermische en akoestische prestaties. De dikte en de samenstelling van de isolatie varieert naargelang het type muur, of het nu gaat om hout, beton of baksteen. Ook het type constructie speelt een rol. Het gebruik van een luchtruimte tussen de isolatielaag en het binnenpaneel wordt echter ten zeerste aanbevolen voor betere thermische prestaties.

Voor- en nadelen van verschillende soorten warmte-isolatie

Dunne isolatie:

Glaswol en polystyreen zijn de meest gebruikte isolatiematerialen. Hun belangrijkste voordelen zijn de relatief lage kosten en de ruime beschikbaarheid op de markt. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren voor isolatie. Deze materialen leveren ook goede thermische prestaties wanneer ze correct worden toegepast. Zij hebben echter slechte geluidsisolerende eigenschappen.

Dikke isolatie:

Deze categorie omvat steenwol en houtvezel. Deze materialen zijn zeer doeltreffend in het beperken van warmteverlies. Ze zijn duurder dan dunne isolatie en vereisen meer werk om te installeren. Bij de installatie moet rekening worden gehouden met een adequate isolatie met luchtlagen. Maar hun voordelen zijn onmiskenbaar, gezien hun goede thermische en akoestische prestaties.

Het belang van een voorafgaande diagnose vóór de installatie

Voordat de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd, moet een diagnose van de te isoleren muren of zolder worden gemaakt. Deze diagnose maakt het mogelijk het soort materiaal vast te stellen datisoler mur moet worden gebruikt en het verloop van de werkzaamheden te bepalen (dikte van het materiaal, hoeveelheid, enz.) om goede thermische prestaties te verkrijgen. Bij een renovatie is het belangrijk de oorzaken van het warmteverlies op te sporen en het juiste type isolatie te vinden om dit te corrigeren.

Financiële steun beschikbaar voor dit soort werk

Sommige gemeenten bieden financiële steun of renteloze leningen voor dit soort werk. Het is daarom raadzaam dat de eindgebruiker bij zijn plaatselijke overheid of gespecialiseerde websites navraag doet voordat hij aan het project begint. Hulp wordt ook aangeboden door energieleveranciers (gas of elektriciteit) en soms door verenigingen.

Conclusie

Voor goede thermische prestaties, en dus lagere energierekeningen, is de verdeelde isolatie van een binnen- of buitenmuur van groot belang. Het is raadzaam een beroep te doen op een vakman die u kan begeleiden bij het soort materiaal dat u moet gebruiken en de uitvoering van de isolatie. De beschikbaarheid van financiële steun kan ook een positieve invloed hebben op de materiaalkeuze en de uiteindelijke kosten van het werk.